HTML

Fitneszguru

Egy fitnesz celebünk irományának kibővítése egy észrevételemmel.

Friss topikok

  • NapiTipp: Ez egy E-mentes ötlet: www.napitipp.hu/tippek/orszagos-fitweek-2010 itt kipróbálhattok 1 héten ker... (2010.11.17. 18:21) A fitnesz celebek félrevezetnek?

Linkblog

Archívum

A fitnesz celebek félrevezetnek?

2010.10.31. 12:21 Hazadi Judit - személyi edző

A fitnesz celebek félrevezetnek minket?

 

Nagyon érdekes dolgokra bukkanok rá nap, mint nap, hiszen folyamatosan olvasom, kutatom az egészséges életmóddal kapcsolatos témákat, könyveket. Nem álltam meg az iskolai tanulmányaimmal.

Az egyik fitneszgurunk egyik könyvében olvastam arról, hogy az „E betűs” dolgok igazából értünk vannak, ugyanis az „E betűs” dolgok miatt szép, kívánatos az áru, amit megveszünk, pl. sonka. Az E számok igazából az adalékanyagoknak egy jelölési formája. Mint például a színezékek (E100-199), tartósítószerek (E200-299), emulgeátorok, stabilizátorok, sűrítők (E400-499), antioxidánsok (E300-399). Pl. az E 300 a C-vitamin.

Na de miért is jók nekünk ezek az adalékanyagok?? Mert nem lenne szép a termék, hamar avasodna az olaj, nem lehetne energiaszegény vagy diabetikus termék, hamarabb romlanának az élelmiszerek, stb. Ez mind igaz, viszont én nem mondanám, hogy ez jó nekünk. Nézzük a kényelmi részét…. Persze, hogy tökéletesen megfelel a tej féléves szavatossági ideje, nem 2 nap alatt romlik meg. Nagyon kényelmes.

Amivel nem értek egyet, hogy arról nem ír a fitneszgurunk, hogy ezek mennyire károsak az egészségünkre!! Ezen adalékanyagok rendszeres fogyasztása hosszú évek alatt betegségekhez, (pl. vastagbélrákhoz) vezethet, végül halálhoz. Jelenleg kitalálták, hogy a nem mesterséges élelmiszer az bio…. Igazán az lenne a legjobb, ha mi magunknak termelhetnénk meg a szükséges élelmiszereinket.

Nem véletlen, hogy manapság mindenki hallott már a méregtelenítésről, lugosításról, tisztítókúráról… nagyjából sokan tudják, hogy miért is fontos a szervezetünknek. Hát sajnos a sok-sok műanyag miatt, amit megeszünk! Ugyanis a műanyagokat nem ismeri fel a májunk (ami elsődleges szűrőrendszer), nem tud vele mit kezdeni, ezért salakanyag lesz belőle, amik következtében esetleges betegségek, nem kívánatos puffadások lehetnek.

Amennyire lehet kerüljük az „E betűs” dolgokat, nyilván az antioxidánsokra ezt nem mondom, hiszen sajnos kénytelenek vagyunk műanyag vitaminokra rászorulni, mert természetes úton sokan nem tudják bevinni szervezetükbe (nem tudnak vegyesen táplálkozni) vagy ha azt is gondolnánk, hogy sikerül, nem tudhatjuk, hogy ételeink ténylegesen tartalmazzák a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, stb.

 

www.szemelyiedzes.com

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszgurufelrevezet.blog.hu/api/trackback/id/tr782411484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NapiTipp · http://napitipp.hu/feliratkozas 2010.11.17. 18:21:02

Ez egy E-mentes ötlet: www.napitipp.hu/tippek/orszagos-fitweek-2010 itt kipróbálhattok 1 héten keresztül egy csomó (több mint 110) fitness termet az egész országban és mindezt csak 1440Ft-ért. ez 2 fő részére - egész hétre szól (November 27-December 5).

off:
ha viszont minden nap szeretnéd meg tudni, hogy mi a napi tipp, hogy most 50 vagy akár 90%-e a kedvezmény, [eddig több mint 18 millió (!!!) forintot takarítottunk meg Nektek :) ], akkor katt ide: napitipp.hu/feliratkozas
süti beállítások módosítása